Camping de Blikvaart, St. Annaparochie

Faciliteiten Camping De Blikvaart

Terrein
Oppervlakte 1,6 (ha)
Aangesloten bij Vekabo, ANWB, ACSI en Uytland
32 kampeerplaatsen
16 camperplaatsen
Trekkers plaatsen en Toeristische plaatsen
Seizoensplaatsen
6 ampère stroom
WIFI

Sanitair
Afwasbakken, wastafels met koud en warm water
8 douches (gratis)
9 toiletten waarvan 1 verhoogd toilet
1 urinoir
Legen chemisch toilet
Legen vuilwatertank camper
Centrifuge
Wasmachine en droger (tegen betaling)

Openingstijden
De camping is geopend van 1 april tot 31 december.
Aankomst is mogelijk ná 13.00 vertrek is mogelijk tot 11.00 uur.

De vakantiewoning is beschikbaar tot koning winter dit onmogelijk maakt

Zomervakantie
Wilt u tijdens de zomervakantie komen kamperen, dan raden wij u aan ruim vooraf te reserveren.

Overige
Gratis WIFI
Wasmachine en droger (tegen betaling)

Genieten in Noordwest Friesland
Noordwest Friesland een streek waar je de frisse lucht nog met volle teugen opsnuift. De groene weilanden, grazende koeien, schone luchten en prachtige vergezichten, stralende rust uit die menig toerist graag mee naar huis zou nemen.
Bij Recreatiebedrijf de Blikvaart ervaart u het Friese landschap in zijn volle glorie.

St. Annaparochie, Gemeente het Bildt
Het Bildt, biedt volop gelegenheid tot uitstapjes. Slechts enkele kilometers verderop vindt u karakteristieke dorpen, waarvan St. Annaparochie een centrumfunctie vervult. Het is een gezellige winkelplaats die u veel te bieden heeft. U kunt hier terecht voor al uw dagelijkse boodschappen. Albert Heijn is ook zondags geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Vlakbij Leeuwarden, Harlingen en Franeker
Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, ligt op nog geen 15 kilometer afstand. Ook de historische stadjes als Franeker en Harlingen liggen in de buurt.

Vissen
Friesland is één van de beste vis-provincies in Nederland. Vanaf uw eigen terras of vanuit de boot kunt u vissen op paling, karper en snoek. Er worden regelmatig grote vissen gevangen. Op het weiland naast de camping zijn twee forellen vijvers uitgegraven. Hier kunnen visliefhebbers forelvissen! Meer informatie kunt u vinden op forel for all.

Varen
Vanuit de haven vaart u op de “Blikvaart” bekend van de Elfstedentocht. De Noordelijke Elfstedenvaarroute is een aantrekkelijke route, vol met bezienswaardigheden. Op de Blikvaart zijn motorbootjes te huur. Tevens kunt met uw eigen boot komen of uw boot meenemen en bij onze trailerhelling te water laten. Kano’s zijn te huur op 500m loopafstand.

Zwemmen
In de haven van De Blikvaart kunt u heerlijk zwemmen. Vooral kinderen kunnen zich hier uren vermaken met hun opblaasbare boten, luchtbedden, strandballen etc.

Zwemmen in de nabije omgeving
– Zwemvijver De Swanneblom in Slappeterp
– Binnen zwembad de Bildtse Slag in Sint Annaparochie
– Buiten en binnen zwembad it Gryn in Stiens
– Subtropisch zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden
– Binnen zwembad het Kalverdijkje in Leeuwarden

Of bezoek het strand van Harlingen of Makkum.

Sport en Spel
Er zijn speelvelden met speeltoestellen, trampolines, skelters en steps aanwezig. U kunt bij ons ook verschillende leuke, gezellige en uitdagende activiteiten ondernemen zoals boerengolf en motorboot verhuur. Tevens kunt u bij ons een fiets huren.

In de kantine kunt u (in hoogseizoen) tegen betaling gebruik maken van het biljart en poolbiljart.

Sport- en fitnessruimte bevinden zich in het centrum van Sint Annaparochie (2 km)

Eten en Drinken
In de periode van 1 april – 1 oktober is onze keuken regelmatig geopend voor snacks en plates.

Sint Annaparochie beschikt over meerdere winkelstraten met onder meer supermarkten, kledingzaken, drogisterijen, restaurants en winkels in huishoudelijke en doe-het-zelfartikelen (2km)

Wandelen
Waddenwandelen is ruim 1200 kilometer wandelplezier aan weerszijde van werelderfgoed Waddenzee. Ontdek de oude cultuurlandschappen, de gevarieerde natuur en de rijke cultuurhistorie van kust en eilanden. Ervaar de rust en de ruimte, de schilderachtige luchten. Voel de wind door uw haren, proef het zout op uw lippen, hoor de zeemeeuwen krijsen en geniet van het uitzicht over het droogvallende Wad. Waddenwandelen is er voor alle wandelaars. Of u nu van een ommetje houdt of van lange afstanden, van een middagje op pad of meerdaagse tochten, met Waddenwandelen stelt u zelf uw route samen en kiest u de wandeling die bij u past.

Of ervaar het echte WAD-gevoel Wadlopen

De Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela begint in Sint Jacobiparochie (5 km van de Blikvaart). Treed in de voetsporen van echte pelgrims, opzoek naar inspiratie, bezinning en rust. Meer informatie Tweevoeter en It Jabikspaad

Fietsen
Fietsknooppunten zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Het systeem werkt heel eenvoudig en je bepaalt zelf de routes en de afstand.
De route kan worden samengesteld volgens uw wensen. U kunt uw eigen route op Fietsersbond.nl plannen. Er zijn ook speciale routes voor elektrische fietsen.

Elfstedenfietsroute -de tocht der tochten! Alle Elfsteden bezoeken is Fryslán echt beleven

De Blikvaart beschikt over verhuurfietsen v.a. €7,50 p.d. (beperkte beschikbaarheid)
Voor gezelschappen boven de 5 personen verwijzen wij u graag door naar Fietsmarkthal Sint Annaparochie of bij RoTa Rijwielen.